GongYoga

Velkommen til FredagsYogaAkupressur og Gong-avspenning;

Yoga med gong-avspenning vil inneholde rolig fysisk yoga, yin yoga og pusteøvelser/meditasjon for å forberede kroppen til gongens vibrasjoner. Yoga gir deg muligheten til å få god kontakt og tilstedeværelse i din egen kropp, pust og sinn.  I yoga sammenheng er klangene fra krystall instrumentene og gongene med på å forsterke virkningen av yogaøvelsene, og legger til rette for en meditativ tilstand i kroppen.

Pusten er et bindeledd mellom kropp og sinn. Vi jobber mye med pust for å roe ned kroppen og sinnet, slik at du kan lande godt på matta å legge dagen til side. Vi øker temperaturen med myke yoga-stillinger i flytsekvenser, som fortsetter inn i det stille yin. Yin-stillingene holdes over noen minutter og forlenger muskulatur og bindevev, som igjen øker flyten av oksygen og energi. Yin yoga hjelper oss å finne tilbake til vår kraft og skaper en bedre balanse mellom kropp, hjerte og hodet. Denne økten inviterer til refleksjon og indre stillhet. Timen avsluttes med en vibrerende gong-avspenning som bringer kroppen inn i en dypere avspent tilstand og restitusjon. Pulserende bevegelser og lyd er naturlig for kroppen og har en meditativ effekt. Cellene våre utvides og fylles med næring gjennom praktisering av yoga. Gongens vibrasjoner og pulsering forsterker denne effekten, og jobber ned til cellenivå slik at kroppen kan hele seg selv. 

Gongens vibrasjoner og frekvenser er kraftfulle og treffer kroppen, forplanter seg rundt i kroppen helt ned til cellenivå, og kan løse opp fysiske, følelsemessige og mentale blokkeringer. Gongen bringer deg til en dypere avspenning. Virkningene kan oppleves forskjellig fra gang til gang utifra dagsformen og hvor du er i  livet akkurat nå. Yoga og gongens frekvenser – alt handler om energier og om å få økt sirkulasjon og flyt i kroppens energibaner, tankestrøm, pusten og indre organer. Kroppen restitueres, fornyes og styrkes. Dette har en helende virkning på hele menneskets helse og velvære.

Yin&Yang yoga er en kombinert time med noe dynamisk yang yoga, hvor vi styrker kroppen med flyt-      sekvenser og sirkulære bevegelser som setter fart i kroppstemperaturen og sirkulasjonen i kroppens energibaner. Etterfulgt av en rolig yin yoga sekvens, som består av stillinger vi holder over litt lengre tid, slik at musklene og bindevevet får en mulighet til å gi slipp på spenninger og forlenges. Samtidig kan dette lette på tankenes aktivitet og invitere deg til en indre ro og stillhet. Du kan synke inn i tilværelsen akkurat her og nå…og legge alt annet til side. Yogapraksisen vil kunne gi deg en opplevelse av bevegelsesfrihet, en letthet i kropp og sinn. 

I vår vestlige verden er det mye fokus på yang. Det skal være aktivitet, fart og prestasjoner hele tiden. For å få næring til dette trenger vi yin, som representerer ro og hvile i kropp og sinn.  Yin arbeider dypt i muskulatur, ledd og bindevev samt stimulerer energiflyt og blodsirkulasjonen. Yin inviterer til refleksjon, indre ro og mental modning. Gongens vibrasjoner forsterker virkningene av yogapraksisen og du vil, med jevnlig praksis, oppleve en sterkere tilstedeværelse i din egen kropp. Finne tilbake til din indre kraft og kreativitet.

Velkommen til helsebringende yoga hos yogasonen.

Namastè,  Wenche