Eteriske oljer og
aromaterapimassasje

Eteriske oljer er egentlig ikke oljer men essenser som etter destillasjon forandrer form til bittesmå molekyler som trenger gjennom huden. Oljene går dit kroppen trenger støtte eller stimulering.

Eteriske oljer er bakteriedrepenende, antivirale, varmende og betennelsesdempende samt mentalt stimulerende og kan løfte et tungt sinn. Oljene kan forebygge vanlige sykdommer og hjelpe kroppen i å hele seg selv eller lindre kroniske sykdommer. 

Rosa rose på grå-hvit bakgrunn

Oljene trenger inn igjennom huden og inn i blodbanen til indre organer og helt ned på cellenivå. Gunstig for det meste av kroppens funksjoner og helse. Styrker immunforsvaret, styrker og avspenner muskler og skjelett. Berøring i seg selv er smertelindrende og med virksomme oljer blir effekten mye sterkere. 

Yogapraksis, vibrasjonene fra gonger og krystall-instrumenter samt eteriske oljer/aromamassasje har mange felles virkninger på organismen og hele mennesket. Alt handler om vibrasjon og inviterer til dyp ro og tilfredshet. Pusten blir roligere og dypere, hormoner balanseres og heler kropp og sinn. I yinyoga med gongavspenning som jeg tilbyr av og til på fredager samt som kurs på torsdager masserer du deg selv med oljer, som får virke under et lydbad. 


Aromaterapimassasje er en beroligende, rensende og energigivende massasje med deilige rene eteriske oljer, som har ulike virkninger på kropp og sinn ut ifra hvilke oljer vi bruker og hva du har behov for. Massasjen gir deg en god kroppsbevissthet og følelsen av kroppen i sin helhet og luktene av oljene skjerper sansene dine samtidig som de virker terapeutisk og helende. 

Stående kvinne masserer kvinne som ligger på en behandlingsbenk.

Massasjen virker utrolig ro-givende som bedrer søvnkvaliteten og avspennende på stramme muskler i hele kroppen. Massasjen består av flere teknikker fra svensk/indiske massasjeteknikker, energetisk massasje, trykkpunkt/akupressur, sirkulære bevegelser og drenasjeteknikker. Dette stimulerer blodgjennomstrømning og oksygenopptak som lindrer smerter og betennelsestilstander i kroppen og renser indre organer samt styrker fordøyelsessystemet. Du vil også kunne oppleve at muskler og ledd blir mer bevegelige og smidige på grunn av at musklene blir mindre anspent akkurat som virkninger din yogapraksis gir sammen med bevisst bruk av pust. 

Dette skaper bedre sirkulasjon i en sliten kropp. Helt automatisk vil du puste roligere og helt ned i magen, som gir en ro og tilfredshet. Jeg avslutter gjerne massasjen med en dusj av vibrerende krystallinstrumenter over kroppen, som bringer deg til en dyp avspent tilstand. 


Viktig å vite om du ønsker å bruke eteriske oljer selv er at de ublandet rett på huden kan gi hudirritasjoner og eksem, så de må blandes ut i fuktighetsgivende baseoljer som mandel, sesam, aprikos og jojba for eksempel. De vegetabilske oljene nærer og fukter huden i tillegg til å transportere de eteriske oljene rundt i kroppen.