Klassisk Yoga

En sterk og smidig kropp skaper et balansert og roligere sinn med bevisst bruk av pust.

Tre personer som står i yoga-positur foran flere gonger

I Klassisk yoga gjør vi både liggende, sittende og stående stillinger gjerne i flytsekvenser. Vi varierer hvor dynamisk kraftfulle de fysiske sekvensene er, og stopper alltid opp i noen stillinger for refleksjon.

Vi kjenner etter hvordan det er å være i kroppen, hvordan kroppen puster i de ulike stillingene og inviterer kropp og sinn til indre ro og stillhet. Timen består også av balanseøvelser og en blanding av styrkende og tøyende stillinger. Den klassiske yogaens solhilsen er med. Dette er en serie hvor stillingene glir over i hverandre i takt med pusten, et lite yogaprogram i seg selv. Etter det fysiske programmet gjør vi en serie av pranayamas, pusteøvelser før timen avsluttes med avspenning/meditasjon eller en lengre dybdeavspenning – yoga nidra.

Yoga løser opp spenninger og blokkeringer vi pådrar oss gjennom en hektisk hverdag. Ved at vi jobber bevisst med pusten i de fysiske øvelsene, varmer vi opp kroppen innenifra og øker blodsirkulasjonen og forbrenningen. Dette påvirker bindevev, musklenes og leddets bevegelighet, slik at vi opplever en større bevegelsesfrihet etter yogapraksisen. Yogaens dype pust, øker pustekapasiteten, roer sinnet og kan skape en følelse av glede og letthet i kropp og sinn. Noe som igjen kan bidra til å forebygge livsstilsykdommer, negativt stress og utbrenthet.

Yoga krever disiplin, tålmodighet og jevnlig praksis på reisen mot målet med yoga, som er å bli bevisst og tilstedet i deg selv og livet ditt, slik at du finner en indre ro og trygghet i deg selv. Gjennom praktisering av pusteteknikker, dybdeavspenning og meditasjon får du kontroll på sinnets aktivitet og tankekaos. Den fysiske praksisen gir deg en sterk og bevegelig kropp med god sirkulasjon og pust som igjen påvirker din fysiske og mentale helse.

Du blir på sikt bedre kjent med din kropp, lærer deg å lytte til kroppen, slik at du utøver din yoga utifra dine forutsetninger og dagsform med god tilstedeværelse her og nå.

"Yoga" betyr forening mellom kropp og sinn, som betyr at vi bruker kroppen gjennom fysiske øvelser og skreller oss innover i lagene av muskulatur og eventuelle blokkeringer, både fysisk og mentalt, med pusteøvelser og avspenning samt meditasjon for å oppnå en bedre kontakt med deg selv. Du får en økt følelse av tilstedeværelse, ro og konsentrasjon.

Velkommen til et helsebringende kurs med oppfølging og utvikling hos yogasonen! ❤️

Namaste, Wenche