Yin Yoga

En rolig yogaform hvor du hviler deg sterkere og fokuserer på det indre og subtile, som påvirker din mentale helse

3 personer som ligger i avslappende positur, yoga-lærer holder hendene bak nakken på den ene av de

Dette er en time for deg som ønsker en myk start på dagen med rolig yoga. Vi søker oppmerksomheten innover på bevisst bruk av pust gjennom hele timen. Vi stopper opp i en stilling for å få en ekstra god strekk, styrke eller en dypere kontakt og økt bevegelighet. Dette vil hjelpe deg å gi slipp på fysiske og mentale spenninger. Vi avslutter hver time med avspenning, gjerne med gong og krystallboller.

Yin yoga inviterer deg til fordypning og refleksjon, løser opp både muskulære og mentale spenninger, slik at du blir mer konsentrert i hverdagen og kan møte en ny dag med nye muligheter og klare tanker. Kurset passer alle nivå, til deg som er ny og deg med noe erfaring med yoga. Yin yoga er en god time om kroppen trenger restitusjon og hvile etter en hektisk periode i livet. Nybegynnervennlig.

Yin&Yang er en taoistisk praksis med tilknytning til kinesisk medisin. To motsattheter som er avhengig av hverandre. Yin inneholder noe yang og motsatt. Yin arbeider dypt i muskulatur, ledd og bindevev. I tillegg stimuleres energikanalene og deres tilknytning til indre organer. Yin er en motvekt til vårt yang-fylte samfunn med fokus på høyt tempo, fart og prestasjoner. Yoga generelt inviterer til refleksjon, tilstedeværelse og indre stillhet.

Yang karakteriserer lys, hete, stimulering, bevegelse, aktivitet, opphisselse, det ytre, vekst og det maskuline. Yang fokuserer på det ytre og fysiske - Dynamisk bevegelse.

Yin karakteriserer kulde, hvile, det indre, nedover, mørke, ro, stillhet og det feminine. Fullstendighet og mental     modning. Yin fokuserer på det indre og subtile, som påvirker vår emosjonelle og mentale helse.

Vi jobber med akupressurpunkter som stimulerer ulike indre organer og energikanaler for en dypere effekt av yogastillingene. Vi avslutter timen med en vibrerende Gong-avspenning.

Velkommen til en myk start på dagen, med oppmerksomhet på flyt, indre ro, pust og avspenning.

Denne yogaformen tillbyr jeg også av og til på fredager, som en avslutning på uka før helgen.